В чому різниця між глиняними кашпо для вазонів та бетонними?

Бетонні та глиняні кашпо — це два види посудин, які використовуються для вирощування та декорування кімнатних рослин. У цій статті ми розглянемо основні їх характеристики та переваги, а також дамо поради, як правильно підібрати та використовувати ці вироби.

глиняні горщики для вазонів

Бетонні кашпо та глиняні горщики для вазонів: спільні та відмінні деталі

Розгляньмо в чому полягає різниця між виробами із цих двох популярних матеріалів:

готовоЕксплуатаційні характеристики. Глина дозволяє корінням рослин дихати, забезпечуючи хорошу вентиляцію та водопроникність. Цей матеріал також здатний вбирати та випаровувати вологу, що створює оптимальні умови для росту рослин. Бетонні горщики, навпаки, відзначаються міцністю та сучасним дизайном. Їхні гладкі лінії та важка структура роблять їх ідеальними для створення сучасних та індустріальних елементів в саду чи на балконі. Бетон також довговічний та надійний, відмінно переносить зміни погоди та не піддається руйнуванню.
готовоКолірна палітра. Глиняні кашпо для вазонів, зазвичай, мають природні, теплі відтінки, що надає природності. Бетонні кашпо ж, навпаки, можуть бути нейтральними, здійснюючи перехід до мінімалістичного стилю.
готовоВага. Бетонні горщики для вазонів мають значно більшу вагу, що робить їх стійкими та важкими. Глиняні ж вазони легкі та зручні для перенесення, але при цьому вони можуть потребувати більш частого поливу через випаровування вологи через стінки.
готовоВартість. Глиняні горщики для вазонів більш доступні та економічно вигідні, в той час, як бетонні завдяки складному виготовленню та матеріалу, можуть мати вищу ціну.
 

Тож вибір залежить від особистих уподобань, бюджету та умов вирощування рослин. Якщо вам потрібен горшок для вазона, то ласкаво просимо в наш інтернет-магазин «Ліро».

Як правильно вибрати та купити кашпо для квітів в онлайн-магазині LIRO?

Перед тим, як купити горщик для вазонів, необхідно враховувати розмір, форму та вагу рослини, яку ви хочете висадити. Глиняний — ідеальний для невеликих та середніх рослин, які потребують частого поливу доступу повітря до коренів. Бетонні – для великих та важких рослин, які можуть витримати високі температури. Розмір горщика варто обирати залежно від того, наскільки сильно розростається вазон. Також перед тим як купити вазон, потрібно звернути увагу на місце, де ви плануєте розмістити рослину. Глиняні кашпо краще ставити в приміщенні або в тіні. Купити кашпо для квітів бетонні ж краще, щоб ставити на вулиці або на сонячному місці, оскільки вони довго зберігають вологу та тепло. Їх можна використовувати на вулиці навіть взимку.

 купити горщик для вазонів

В нашому магазині декору Ліро ви можете знайти продукцію від перевірених виробників за доступними цінами. В онлайн-каталозі також доступні кашпо металеві, керамічні, дерев’яні, плетені тощо. Їх можна використовувати як для живих рослин, так і для створення різноманітних тематичних композицій. В LIRO ви можете обрати потрібний варіант та зробити замовлення на сайті або за номером +380 (66) 882-86-24. Замовлення доставляються за допомогою «Нової Пошти». Також доступний самовивіз для мешканців та гостей Івано-Франківська. Наш офлайн-магазин знаходиться за адресою Володимира Великого, 13. У разі потреби є обмін та повернення. Магазин товарів для саду ЛІРО – щастя в дрібницях!