Правильний догляд за домашнім текстилем, щоб він прослужив довго

Текстиль для дому – це не тільки предмети інтер'єру, але й важлива складова комфорту та здоров'я. Від того, як ми доглядаємо за своїми рушниками, постільною білизною, покривалами, скатертинами та іншими виробами, залежить їхній термін служби, зовнішній вигляд та гігієнічні властивості. Правильний догляд за домашнім текстилем передбачає не тільки часте прання, але й дотримання рекомендацій виробників щодо температури, способу сушіння, прасування та зберігання. Крім того, важливо враховувати склад тканини, її колір та фактуру. У цій статті ми розглянемо основні правила догляду за домашнім текстилем, які допоможуть зберегти його якість та красивий зовнішній вигляд довгий час.

 купити скатертину на стіл

Що вам варто знати про домашній текстиль з льону?

Льон – це високоякісний матеріал, але йому потрібен особливий догляд. Розгляньмо особливості прання кухонних рушників:

готовоПрати в машинці вироби слід, використовуючи делікатний режим. Для ручного прання вода не повинна перевищувати 30 градусів. Адже льон деформується при високих температурах.
готовоКраще не використовувати відбілюючі засоби.
готовоНе слід віджимати на високих обертах. Після такого можуть утворитися заломи на тканині, які важко вирівняти.
готовоСушити необхідно на свіжому повітрі, якомога далі від прямих сонячних променів. Головне – не пересушити рушники після прання.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете насолоджуватись чистотою та свіжістю своїх кухонних рушників із льону.

Бавовняний текстиль: особливості догляду

Бавовна – це ще один популярний матеріал для домашнього текстилю. Ці красиві вироби ідеально підходять як для прикрашання святкового столу, так і повсякденного використання. Для правильного догляду за бавовняними речами, такими як доріжка на стіл чи скатертина, слід дотримуватися таких рекомендацій:

готовозамочити, якщо наявні значні забруднення;
готовопрати при температурі 60 градусів, адже при цьому цілісність волокон не порушується;
готововикористовувати порошки без відбілювачів;
готовосушити та свіжому повітрі, розправивши, щоб не було складок;
готовопрасувати при температурі 150 градусів в злегка вологому стані;
готовотримати якомога далі від прямих сонячних променів.

Купити скатертину на стіл із бавовни – означає отримати виріб, який прослужить довгі роки та стане прикрасою обіднього чи святкового столу.

купити кухонні рушники

Купити домашній текстиль в Liro від європейських виробників – вигідне рішення

Догляд за домашнім текстилем – це важливий етап в збереженні його привабливого вигляду та функціональності. Якщо ви будете враховувати наші рекомендації, то це дозволить вам насолоджуватися виробами протягом тривалого часу, забезпечуючи комфорт та затишок у вашому домі. Якщо хочете вигідно купити кухонні рушники із льону або плед бавовняний, то звертайтеся до нашого інтернет-магазину lirodesign.com.ua. В онлайн-каталозі також доступні: велюрові та гобеленові наволочки, килимки під тарілки, серветки-підтарільники тощо. Зробити замовлення в магазині інтер'єрних товарів Ліро ви можете за номером +380 (66) 882-86-24 або через кошик на сайті. Доставка продукції здійснюється «Новою Поштою». Жителі Івано-Франківська можуть скористатися послугою самовивозу. Інтернет-магазин текстилю Liro – щастя в дрібницях!